Llibreria La Central, el Raval

Projectes Llibreria La Central, el Raval Rehabilitació d’edifici catalogat. Situat en el cor de l´antic barri del Raval, l´edifici catalogat com bé cultural d´interès local on es troba la llibreria forma part del conjunt format per l´hospici ´Casa de la Misericòrdia´, la Capella de la Misericòrdia i l´antic Col·legi de Sant Guillem d´Aquitània. Emplaçament: El …

Projectes

Llibreria La Central, el Raval

Rehabilitació d’edifici catalogat.

Situat en el cor de l´antic barri del Raval, l´edifici catalogat com bé cultural d´interès local on es troba la llibreria forma part del conjunt format per l´hospici ´Casa de la Misericòrdia´, la Capella de la Misericòrdia i l´antic Col·legi de Sant Guillem d´Aquitània.

Emplaçament: El Raval (Barcelona)
Superfície: 135 m²
Pressupost: 6350.000 €
Projecte: 2014-2017 | Obra 2017-2019

Llibreria La Central, el Raval

L’intervenció

La capella, on es realitza l´intervenció, compta d’una sola nau i petites capelles laterals, cor alt sobre l’entrada -desaparegut- i porta oberta al carrer Elisabets amb la data 1693. A la seva llinda hi ha un escut de Barcelona sostingut per dos àngels. Entre 1836 i 1868 fou seu de la parròquia de Sant Antoni Abat i la Mare de Déu dels Àngels, i ha patit les conseqüències de ser destinada a magatzem de fustes.

Llibreria La Central, el Raval

Comunicació de l’edifici

Al mateix temps que se li donava una rentada de cara, es va aprofitar per a fer una mínima intervenció estructural per a millorar la comunicació entre els diferents edificis, per a poder accedir de forma més fluida als espais exteriors i de cafeteria en planta baixa i de tallers de la planta primera.

Llibreria La Central, el Raval
Llibreria La Central, el Raval

Els jardins interiors

Aprofitant els preciosos jardins interiors existents, s’ha afegit un nou ús, el de cafeteria i zona estancial de lectura, donant vida de nou a aquests espais.